Uw dier veilig door het donker

Wie ’s ochtends voor zijn werk of ’s avonds de hond gaat uitlaten, loopt tegenwoordig alweer in het donker. Dat kan soms gevaarlijke situaties opleveren. Een hond is niet zo goed zichtbaar, zeker als hij ook nog eens een donkere vacht heeft. Maar ook witte hondjes vallen in het donker soms nauwelijks op. Automobilisten en fietsers zien uw huisdier vaak pas op het laatste moment.

Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat uw hond beter zichtbaar is. Er zijn hiervoor allerlei hulpmiddelen te koop. Zo bestaan er lampjes die u aan de halsband, het tuig of de hondenlijn kunt vastmaken, en kunt u in de dierenspeciaalzaak reflecterende banden, riemen en tuigen vinden. Op die manier blijft uw hond goed zichtbaar voor het verkeer. En ook u zelf valt beter op, hoewel het nuttig blijft om zelf ook kleding te dragen met reflecterende strepen of lichte delen.

** VERKRIJGBAAR IN ONZE PRAKTIJK: LED LAMPJES VOOR AAN DE HALSBAND VAN UW TROUWE VIERVOETER **

Wie zijn kat veel buiten laat lopen, moet ook even stilstaan bij de veiligheid. Het kan verstandiger zijn om hem als het donker wordt naar binnen te halen. Loslopende katten kunnen ook bij daglicht al het risico lopen om aangereden te worden, maar in het donker wordt een automobilist nog sneller verrast. Bovendien kan de kat verblind worden door de koplampen. Kunt of wilt u de kat niet binnenhalen, dan kan een bandje met reflecterend materiaal helpen. Kies dan altijd een bandje met een veiligheidssluiting die open gaat als de kat ergens aan zou blijven hangen!

Voor wie met zijn paard de straat op wil in het donker, is verlichting verplicht. Op de openbare weg moet de ruiter zorgen voor een wit licht dat naar voren schijnt en een rood licht dat naar achteren schijnt. Het paard geldt dan dus echt als voertuig. Naast deze verplichte verlichting zijn er reflecterende materialen op de markt die u uw paard om kunt doen, zoals borst tuigen, dekjes en beenbeschermers. Daarnaast is reflecterende kleding voor uzelf ook verstandig.
(Bron: www.licg.nl)

What do you want to do ?

New mailWie ’s ochtends voor zijn werk of ’s avonds de hond gaat uitlaten, loopt tegenwoordig alweer in het donker. Dat kan soms gevaarlijke situaties opleveren. Een hond is niet zo goed zichtbaar, zeker als hij ook nog eens een donkere vacht heeft. Maar ook witte hondjes vallen in het donker soms nauwelijks op. Automobilisten en fietsers zien uw huisdier vaak pas op het laatste mome

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail