November = Allergy Awareness Maand

Allergie is een aandoening die steeds meer voorkomt bij zowel grote als kleine huisdieren. Hierbij willen wij u er bewust maken dat wij degelijk iets voor uw huisdier kunnen betekenen.

Eén op de vijf bezoeken aan een dierenartsenpraktijk hebben te maken met een allergie of huid gerelateerd probleem. De laatste 10 jaar is er een toename te zien van dit probleem en wordt verwacht dat dit alleen nog maar zal toenemen. Allergie is één van de meest voorkomende aandoeningen wereldwijd! Naar schatting zijn dan 10-15% van alle honden en 12,5% van alle katten.

* heeft uw huisdier elke dag jeuk?
* heeft uw huisdier maagdarmproblemen zoals diarree, overgeven of verlies van eetlust?
* heeft uw huisdier huidproblemen?
* heeft uw huisdier last van jeukende, pijnlijke of ontstoken oren?
Het kan allergie zijn!

Een goede diagnose vraagt om een systematische aanpak gebaseerd op een klinische onderzoek, anamnese van de patiënt en het uitsluiten van eventuele andere mogelijke oorzaken die de klachten zouden kunnen veroorzaken.

De enige causale behandeling is allergie specifieke immunotherapie. Een speciaal voor het dier gemaakt vaccin dat de oorzaak van de allergie aanpakt en niet alleen de symptomen bestrijdt. Het is bewezen effectief, voorkomt langdurig gebruik van symptomatische medicatie die mogelijk ook bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Wij hebben daarom in deze maand een aanbieding  voor de omgeving,- en voedingstest.

Voor meer informatie kunt u vragen stellen per e-mail, telefoon of aan de balie.