Gaat uw huisdier ook op vakantie?

Mee op vakantie, naar pension of blijft thuis? Heeft u alles in orde voor een fijne vakantie van uw huisdier?

Uw huisdier een wereldreiziger?
Gaat uw huisdier mee naar het buitenland? Zorgt u er op tijd voor dat een chip, paspoort en vaccinaties goed geregeld zijn. In de diverse landen (zowel binnen en buiten Europa) gelden verschillende regels voor het meenemen van uw huisdier. Kijkt u voor meer informatie op www.licg.nl

Preventieve behandelingen:
Op uw vakantiebestemming kunnen er ook diverse besmettingen voorkomen. Denk hierbij aan: hartworm, teken, zandvliegen. e.d. Zorg ook dat u wat middelen mee heeft op vakantie. Voor een advies op maat voor uw lieve dier kunt u terecht bij de assistenten in onze klinieken Muggenburg te Schagen en Pasteurstraat te Den Helder

Medicatie:
Mee of niet: zorg in elk geval voor voldoende voorraad van voer, medicijnen en andere benodigdheden (o.a. tekentang). Uw oppas wil niet misgrijpen en in het buitenland is wellicht niet alles te krijgen wat u in Nederland voor uw dier gebruikt. Voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

Zonnige temperaturen:
Zowel in de auto als in uw vakantieverblijf kan het flink warm worden tijdens de zomer. Houdt u dieren goed in de gaten dat ze niet oververhit raken. Zorg altijd voor voldoende drinkwater, verkoeling en schaduwrijke plekken. Vermijd lange wandelingen met uw hond op het heetste moment van de dag. Houdt u er rekening mee dat asfalt en zand heel warm wordt, op het gras lopen is veel prettiger voor de hond. Check regelmatig de voetzooltjes van uw trouwe viervoeter. Tijdens uw vakantie een markt bezoeken of ander gezellig uitje? Laat nooit uw hond achter in de auto! Ook niet met ramen open e/o in de schaduw. De temperatuur in een auto loopt dusdanig snel op dat uw hond snel het bewustzijn kan verliezen met alle trieste gevolgen van dien.

Chippen van uw huisdier:
Natuurlijk zorgt u dat uw hond of kat (maar eventueel ook uw konijnen!) gechipt is en dat de registratie up to date is. Mocht uw dier dan weglopen, dan is de kans dat u herenigd kunt worden veel groter!

Heeft u nog vragen? Belt u onze kliniek of loop even binnen. We staan u graag te woord.